dimarts, 1 de juny del 2010

DESCOBRIM MUNDIAL 2010... HOLANDA

Bert Van Marwijk ja té una base de jugadors més o menys veterans que s’ha anat consolidant en les últimes cites internacionals (Mundial 2006 i Euro 2008) a la qual a afegit algunes cares noves per substituir a algunes velles glòries com Van der Saar o Van Nistlerooy. La base de la selecció la segueixen conformant homes com els de sobres coneguts: Robben, Sneijder, Van Bommel, Van der Vaart, Kuyt i el capità i exblaugrana Gio Van Bronckhorst.

Dins de la convocatòria “oranje” només hi ha cinc o sis jugadors que hagin disputat menys de vint partits amb el combinat absolut, amb el que observem cert conservadorisme en la convocatòria de l’ex entrenador de Feyenoord i Borussia Dortmund. Al càrrec des de 2008, té un important grup d’ajudants on destaquen homes com Frank De Boer i Phillip Cocu. Aposta per un joc vistós, alegre i molt directe, amb joc per bandes, un mig del camp molt potent i donant molta importància a una segona línia amb molta arribada. Li falta potser una referència en atac, ja que Huntelaar no ha rendit com s’esperava, la qual cosa fa que ho hagin de suplir jugadors de banda o segones puntes com Robben, Van Persie o Dirk Kuyt. La millor notícia és la recuperació de l’extrem de l’Arsenal, el qual ha tingut una temporada per oblidar però que sembla que arriba descansat i en forma per la cita mundialista.

Amb una fase de classificació immaculada (8 victòries en 8 partits i només dos gols encaixats) l’equip arriba a Sud-àfrica amb moltes ganes d’agradar i de millorar el paper ofert a l’Eurocopa, on van ser eliminats per la sorprenent Rússia a quarts de final després de fer una més que esperançadora fase de grups (amb victòries clares contra França i Itàlia). Aquest cop estan emparellats amb Camerun, Japó i Dinamarca, un grup sense cap altre favorit però també sense cap ventafocs, en els tres partits seran els favorits però contra cap d’ells es poden confiar el més mínim.

La majoria de jugadors ja són coneguts per tothom i d’altres ja els hem ensenyat prèviament en aquest blog com l’ajacied Gregory Van der Wiel (DESCOBRIM A... del passat 12 de Novembre 2009). Tot i així, aquests són d’altres jugadors del combinat holandes encara per descobrir i que tot i no ser joves acabats de sortir s’han de tenir molt en compte:

Stijn Schaars (AZ 11/01/1984) Li ha costat fer-se un lloc en la selecció i un nom a l’Eredivisie, però després del seu pas pel Vitesse, l’arribada a l’AZ li ha donat la quota de protagonisme que mereixia. Actualment n’és el capità i amb una lliga a les seves esquenes és ja un jugador madur i uns grans fonaments futbolístics per seguir creixent en el panorama internacional. És un migcampista que distribueix però a l’hora recupera i lluita com el primer. No destaca per ser un golejador, és més un treballador incansable i un jugador d’equip. Després de guanyar el mundial sub-21 a Portugal com a capità (3-0 a la final contra la Ucraïna de Chigrisnkiy), va fer el salt a l’absoluta on mica en mica s’ha fet un lloc a l’onze i actualment és una peça clau de l’esquema oranje. Juga a la distribució aparellat amb Van Bommel, De Jong o De Zeeuw, creant una medul•lar treballadora i a l’hora amb força criteri per distribuir.

Demy De Zeeuw (Ajax 26/05/1983) Migcampista treballador i amb molta arribada, pot jugar tant al migcentre defensiu com a la mitja punta, ja que té criteri amb la pilota i facilitat golejadora. Peça clau a l’esquema de l’Ajax, on ha arribat procedent de l’AZ, després de guanyar la lliga i meravellar a tothom amb el seu joc. Amb la selecció ja va participar en la Euro 2008, però llavors tenia un paper més secundari en el grup i només va participar en el partit contra Romania. Demy és un pulmó pel mig del camp holandès i és de vital importància perquè gent com Sneijder, Robben o Van Persie puguin atacar amb condicions sense preocupar-se tant de defensar.

Eljero Elia (Hamburg 13/02/1987) Davanter ràpid i hàbil amb la pilota als peus, no és un davanter centre, és un extrem que també pot jugar de segona punta amb llibertat de moviments. Té un bon dribbling i un potent xut amb la seva cama dreta, pot ser un autèntic malson entrant per la banda, des de on centra amb criteri i efectua perilloses diagonals. Fitxat aquest any del FC Twente, ha demostrat a la Bundesliga que està preparat per una competició important i que el premi de millor talent jove holandes del 2009 no va ser una casualitat. Amb la selecció ja ha disputat uns quants partits des de que va debutar el setembre del 2009, no és titular però pot ser una bona arma per sortir des de la banqueta, per la seva velocitat i dinamisme.

Edson Braafheid (Bayern Munchen 08/04/1983) Lateral esquerre sòlid en defensa i força profund, amb qualitats per pujar a l’atac amb garanties. També pot jugar de central tot i la seva curta estatura. És molt ràpid i àgil, fet que el converteixen en una paparra en defensa i en un estilet en atac. No ha tingut un any senzill, va firmar pel Bayern després de dues brillants temporades en el Twente, però a Munic no va aconseguir fer-se un lloc a l’onze i va marxar cedit al Celtic de Glasgow, on va jugar al principi i després va desaparèixer de les alineacions. No és cap prodigi tècnicament però ho supleix amb una intensitat i despesa física molt útil en una posició com el lateral. És una demarcació on manquen efectius, fet que l’afavoreix, ja que compta pràcticament amb la única competència del ja veterà capità Gio Van Bronckhorst.

Ibrahim Afellay (PSV 02/04/1986) Mitja punta creativa, d’origen marroquí, que fàcilment pot caure a la banda i jugar d’interior. És molt ràpid i hàbil, condicions perfectes per entrar des de la segona linea, ser un excel•lent passador i el director del joc d’atac del seu equip. Tot i no ser un golejador, aquests dos últims anys s’ha destapat i marca amb facilitat gràcies al gran llançament que té amb la seva cama dreta. Sempre ha jugat al club d’Eindhoven però les seves actuacions ja fa temps que el criden per un canvi d’aires a un equip més potent. Amb la selecció va debutar el 2007 i va estar també present a l’Eurocopa 2008, on va jugar alguns partits com a reserva i contra Romania com a titular. Aquest pot ser el seu torneig i demostrar a tot el món les fantàstiques qualitats que té per aquest esport.

3 comentaris:

  1. Hola Mllado!
    Ben analitzat. Reconec que no estic molt al dia de totes les seleccions, així que les teves entrades em van a la perfecció.
    Salutacions
    sílvia

    ResponElimina
  2. Hola! Holanda pot ser la gran sorpresa del torneig, amb jugadors interesants com Van der Wiel y cracks com Van persie o Robben. Tot i aixó la defensa no magrada gens.

    ResponElimina
  3. Estic d'acord amb tu en que la defensa és el punt feble, em fa molta por veure a gent com Ooijer, Mathijsen o Heitinga a l'eix de la defensa... Jo hagués donat l'alternativa a joves valors com Marcellis o Vlaar, però als mundials es tira més per l'experiència...

    La d'Holanda és sempre una proposta atrevida i vistosa i només per això mereix el nostre respecte, intenten jugar a futbol i això és digne d'elogi.

    HUP HUP HOLLAND!!!

    M

    ResponElimina

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.