dimecres, 9 de juny del 2010

DESCOBRIM A... Talents al Mundial 2010 3era part

Lucas Barrios (Paraguai – B. Dortmund 13/11/1984)
Davanter centre, d’origen argentí, potent i golejador que destaca pel seu instint assassí. No està especialment dotat amb la pilota als peus però és un autèntic “killer” de l’àrea, és un gran rematador de cap i té un potent xut amb la seva cama dreta. Després d’uns anys marcant gols amb el campió xilè (53 gols en 56 partits amb el Colo-Colo), l’estiu passat va fer el salt a la Bundesliga, a les files del Borussia Dortmund. A Alemanya ha rendit, i amb 19 gols en lliga ha estat el màxim golejador de l’equip (3er de la competició) i una peça clau en l’engranatge de l’equip de Jürgen Klopp, que acabat en una meritòria cinquena posició. Paraguaià per part materna, no ha sigut fins aquest any que s’ha decidit a vestir la samarreta Albirroja renunciant a la nacionalitat argentina. Tot just acaba de debutar amb l’absoluta on té molta competència en punta amb gent contrastada com: Cardozo (veure Descobrim a... del 18 de maig), Roque Santa Cruz i el seu company d’equip Haedo Valdez. Ja ha disputat tres partits preparatoris pel Mundial, on ha marcat en cadascun d’ells, demostrant així el seu instint i l’excel•lent forma amb la que arriba al certamen. No està clar que “la pantera” sigui titular, però disposarà de minuts i intentarà aprofitar-los a base de gols.

Katlego Mphela (Sur-Àfrica – Mamelodi Sundown 29/11/1984)
Davanter ràpid, molt mòbil i amb gol. Pot jugar tant pel centre de l’atac com caure a bandes, ja sigui sol o com a segona punta. Molt actiu tant en la pressió com en la cerca d’espais i línies de passada pels seus companys. Té un potentíssima rematada amb la seva cama dreta, la qual prova sempre que pot, sigui en jugada o en faltes directes. Després d’un infructuós pas per la Ligue1, ha tornat al seu país on a les files del Mamelodi Sundows on aquest any s’ha convertit en el pichichi de la competició (17 gols) a les ordres de l’exblaugrana Hristo Stoichkov (Juny 2009 – Març 2010). Aquest Mundial jugat a casa pot ser el seu trampolí cap a un nou salt a Europa, veure’m quin és el rendiment dels Bafana-Bafana. Juga amb l’absoluta des de 2005, ha marcat 15 gols, entre ells dos contra Espanya a la Copa Confederacions i set en aquest any 2010 en els amistosos de preparació. Mphela està en ratxa i part de les esperances sud-africanes estan a les botes d’aquest espigat davanter.

Nicolás Lodeiro (Uruguai – Ajax 21/03/1989)
Migcampista creatiu que tan pot jugar pel mig com d’interior. Té una depurada tècnica i molt de criteri amb la pilota als peus, característiques que el doten per ser un gran director de joc i capaç de portar el pes ofensiu del seu equip. Ja ha debutat amb la primera plantilla dels d’Amsterdam demostrant pinzellades de qualitat en les estonetes que li ha donat Martin Jol. De curta estatura, és un jugador molt hàbil, de fàcil dribbling i amb gran velocitat mental. És una de les més fermes promeses “charrúa” i s’esperen grans coses en el futur. El combinat de Tavarez no destaca per la seva qualitat al mig del camp, fet que pot donar oportunitats a Nicolás en aquest Mundial, com ja va passar en l’eliminatòria de repesca contra Costa Rica, on va fer una actuació brillant i es va guanyar el premi al millor jugador de la tornada així com la classificació. Pot ser el complement perfecte per una davantera de luxe, ell pot assistir i Suárez i Forlán encarregar-se de rematar la classificació de la celeste per la segona fase del torneig.

Ki Sung-Yong (Corea del Sud – Celtic 24/01/1989)
Migcampista molt tècnic que destaca per la seva qualitat en la passada i una visió de joc privilegiada. Apart dels seus coneguts canvis de joc, també és un bon llançador a pilota parada, tant directe com indirecte amb grans centrades de la seva cama esquerre. És un migcampista treballador amb certa arribada a porteria tot i que destaca més per assistir que per definir de cara a porta. Aquest mercat d’hivern ha firmat pel Celtic després de fer grans actuacions al FC Seul del seu país, on l’any passat va ser considerat el millor jugador jove asiàtic de l’any. A Escòcia encara no ha demostrat la seva qualitat, però si al Celtic Park li donen temps i confiança, segur que no decebrà. Amb la selecció va debutar al 2008 i ja ha disputat una vintena de partits, tot i la seva curta edat ja és un fix a l’onze inicial. De la seva actuació i la de gent contrastada com Park Ji-Sung, Park Chu-Young i Lee Young-Pyo depenen les esperances dels asiàtics en un grup complicat, però amb opcions, amb Argentina, Nigèria i Grècia.

Miroslav Stoch (Eslovaquia – Chelsea 19/10/1989)
Davanter elèctric que li agrada jugar enganxat a la banda i és un autèntic corcó per les defenses rivals. De molt curta estatura (1.68 cm), és rapidíssim i té un gran dribbling tan per velocitat com en el joc estàtic. Aquest any ha jugat cedit al Twente holandès on ha estat clau per la consecució del títol de lliga. No és eminentment un golejador, però amb els 10 gols d’aquest curs a l’Eredivisie, ha demostrat que pot ser un gran complement pels davanters centres de l’equip. Internacional absolut des de l’any passat, ja ha disputat més de deu partits, la majoria com a revulsiu a les segones parts. Juntament amb gent com Weiss, Jendrisek i el capità Hamsik (Descobrim a... del passat 4 de febrer) són la nova generació de futbolistes eslovacs que han de permetre al combinat centreeuropeu fer un salt de qualitat de cara el futur. Tenen certes opcions de passar a segona ronda però s’hauran de disputar una plaça molt cara amb italians i paraguaians.

2 comentaris:

  1. Hola!
    El més conegut és Lucas Barrios (o el que més conec). Un bon golejador.
    salutacions
    sílvia

    ResponElimina
  2. Que tal Silvia,

    No són super desconeguts però si no estas al tanto d'algunes lligues costa haver-los vist.

    Barrios és un bon golejador que per cert l'estiu passat va deixar escapa l'Espanyol.... hagués sigut un gran fitxatge...

    Ja em diras tu si n'hi ha algun que et cridi l'atenció i que no n'haguem parlat.

    Ens llegim,

    M

    ResponElimina

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.