dimarts, 7 de setembre del 2010

DESCOBRIM A... EL-ARABI

Youssef El-Arabi
13 de Febrer 1987
Alçada: 1.86 cm
Nacionalitat: Marroc/França
Posició: Davanter
Dorsal: 15
Carrera: SM Caen (2007-)
Internacional: Marroc (2010)

Davanter marroquí que juga al Caen, recent ascendit a la Ligue1, on ha començat la temporada de manera espectacular. Les seves brillants actuacions a les dues primeres jornades, davant Olympique de Marsella i Lyon li han valgut el reconeixement unànime de la premsa francesa. Tot just té vint-i-tres anys, però aquesta sembla ser la temporada de la definitiva explosió del seu futbol.

L’any passat va ser una de les peces claus perquè el Caen es proclamés campió de la Ligue2, ajudant a l’equip amb onze dianes, vuit assistències i actuacions brillants. Youssef és un jugador molt ràpid i tremendament hàbil, molt dotat pel dribbling i amb una exquisida tècnica pel control de pilota, la passada i la definició. A vegades sembla abusar de les floritures però sovint es més un recurs tècnic per marxar d’un ruval que no pas de cara a la galeria. No és un davanter centre, pot jugar per darrera les puntes o tirat a una banda, preferiblement la dreta, des d’on fa bones diagonals i assisteix als seus companys amb precisió.

La seva carrera ha estat una mica irregular i fins i tot marcada per certa falta de de maduresa i professionalisme, sembla però que mica en mica ho han aconseguit redreçar els tècnics del Caen, des de la seva arribada el 2007. Curiosament la seva habilitat amb la pilota als peus el va portar durant un temps, mentre jugava al segon equip, a disputar partits amb la selecció sub-21 de futbol sala, on fins i tot va arribar a ser-ne capità. La temporada 2008/09 va debutar amb el primer equip però només va fer algunes tímides aparicions, no va ser fins l’any passat, amb el descens a segona, que es va fer un lloc a l’onze i va demostrar la seva categoria.

A nivell internacional encara s’està donant a conèixer, tot just el mes passat va decidir participar amb la selecció de Marroc i deixar de banda els cants de sirena del seu país d’adopció. Eric Gerets, el seleccionador dels lleons de l’atlas, ha estat ràpid en convocar-lo davant del debat que s’estava generant. Se’n espera molt al seu país, però no ho tindrà fàcil per fer-se un lloc a la davantera amb noms prou coneguts com Chamakh (Arsenal), El Hamdaoui (Ajax), Boussoufa (Anderlecht), Baha (Malaga),...

Aquesta pot ser sens dubte la temporada que el doni a conèixer, tant a França com amb el seu país, veure’m però si és capaç d’aguantar la pressió i continuar amb les grans actuacions exhibides en aquest inici de campanya. De talent està clar que li sobre, però esta per veure si sabrà mantenir els peus a terra i el cap fred per aconseguir progressar com a jugador. Equips de Portugal, Anglaterra i evidentment de França ja s’han interessat pels seus serveis, de moment fins l’hivern romandrà al Caen, en el futur ja veure’m fins on pot arribar.

1 comentari:

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.