divendres, 8 d’octubre del 2010

DESCOBRIM A... KAGAWA

Shinji Kagawa
17 de març 1989
Alçada: 1,73 cm.
Nacionalitat: Japonesa
Posició: Migcampista
Dorsal: 23
Carrera: Cerezo Osaka (2006-10)
Borussia Dortmund (2010-)
Internacional: sub-23 (2008-)
Absolut (2008-)


Kagawa és un mig ofensiu que acaba de fer el salt Europa i que des de bon principi està demostrant el perquè del seu fitxatge. Com la majoria dels jugadors asiàtics l’adaptació no és fàcil, però Kagawa ha entrat amb bon peu, a base de gols, a la Bundesliga. En els déu partits disputats fins ara ha marcat sis gols i ha estat una de les peces claus del jove equip entrenat per Jürgen Klopp.

A Dortmund s’ha trobat en un club necessitat d’èxits i amb una fornada de jugadors amb talent i molt prometedors, dels quals s’espera que facin un salt de qualitat i portin a l’equip a les posicions capdavanteres que fa anys que no ocupen. Actualment són segons i juntament amb el Mainz són una de les revelacions de la temporada. Amb set jornades disputades l’equip n’ha guanyat sis i només n’ha perdut un (curiosament el primer de l’any), i tot amb un joc vistós, ràpid i efectiu.

La irrupció del japonès no ha estat la única novetat destacable al Westfallen Stadium, també la aparició de gent com Groβkreutz, Lewandowski, Götze o Bender han estat vitals per la millora en el joc i dels resultats. Aquesta nova fornada de jugadors, unida a gent ja contrastada com els alemanys Kehl, Owomoyela i Weidenfeller, el turc Sahin, l’egipci Zidan, el paraguaià Barrios o els encara joveníssims Hummels o Subotic (veure DESCOBRIM A... del passat 11 de febrer) han catapultat els de Dortmund a les posicions capdavanteres i han donat esperances a una afició que ja ni recorda l’últim títol important que va conquerir (la lliga 2001/02).

Shinji és un jugador eminentment ofensiu, amb unes grans qualitats tècniques pel regat i l’arribada a porteria, té un potent xut de mitja distancia i una excel•lent capacitat golejadora tot i no jugar de davanter. En l’actual 4-2-3-1 de Klopp, ocupa la mitja punta, per darrera de Lucas Barrios i assistit a les bandes per Groβkreutz, Götze o Blaszczykowski. També pot jugar per la banda esquerre, on té facilitat per desmarcar-se, encarar els laterals i centrar amb precisió. És un perill constant, molt vertical i tremendament ràpid.

Va començar la seva carrera professional al Cerezo Osaka, a la segona divisió japonesa, on ràpidament es va fer un lloc a l’onze i mica en mica a base de gols i bones actuacions es va fer un nom al país, tot i la seva joventut. L’última temporada ja a primera, va començar a despertar el interès dels equips del vell continent. Els scouters del Dortmund van ser més ràpids que altres equips europeus i se’l van portar cal al Westfallen, on ja és un dels preferits de l’afició.

A nivell internacional, després de jugar a la sub-20 i sub-23, ja ha debutat amb l’absoluta de japó, on ha disputat quinze partits, però pels pèls no va entrar a la llista de 23 de Okada pel mundial de Sud-àfrica. Sembla que ara, amb l’arribada de Zaccheroni, pot guanyar pes dins de la selecció nipona i juntament amb Honda ser els referents del combinat asiàtic en els pròxims anys. Estar clar que a Kagawa se l’ha de seguir de prop, té molta classe i sembla que s’ha adaptat a l’estil de vida europeu, haurem d’estar atents a les seves evolucions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.